O femeie din SUA a născut octupleţi

O femeie din California a adus pe lume opt bebeluşi, luni, starea de sănătate a tuturor copiilor fiind "stabilă", a indicat echipa medicală care a supravegheat această a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinii din Statele Unite.

76 afișări
Imaginea articolului O femeie din SUA a născut octupleţi

O femeie din SUA a născut octupleţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei opt bebeluşi, a căror mamă a dorit să îşi păstreze anonimatul, s-au născut într-un spital din Bellflower, situat la 30 de kilometri la sud-est de Los Angeles. Evenimentul a avut loc în patru săli de naştere şi a mobilizat 46 de membri ai personalului medical.

Bebeluşii s-au născut prematur, cu nouă săptămâni şi jumătate mai devreme, şi cântăresc între 820 de grame şi 1,54 kilograme. Ecografiile efectuate indicaseră prezenţa a doar şapte bebeluşi, iar venirea pe lume a celui de-al optulea a fost un adevărat "şoc" pentru echipa medicală.

Operaţia a durat doar cinci minute şi totul s-a desfăşurat conform planului. Echipa medicală se pregătise pentru această naştere specială, printr-o serie de exerciţii de simulare.

Medicii au refuzat orice comentariu despre antecedentele medicale ale mamei sau despre precedentele ei naşteri şi eventuale tratamente de fertilitate. Aceste tratamente sunt responsabile de creşterea netă a numărului naşterilor multiple înregistrat în ultimele decenii.

Mandhir Gupta, şeful departamentului de neonatologie al spitalului, a declarat că toţi bebeluşii se află în secţia de terapie intensivă, iar starea de sănătate a acestora este stabilă. Doi dintre ei sunt conectaţi la aparatele de respiraţie artificială, iar un al treilea are şi el nevoie de oxigen.

Grupul Kaiser Permanente a declarat că aceasta este a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinii americane. Primul caz a avut loc în urmă cu zece ani, în statul Texas, dar unul dintre bebeluşi a decedat la o săptămână după naştere. Ceilalţi şapte trăiesc şi sunt sănătoşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici