O fetiţă de 10 ani a supravieţuit mai mult de 24 de ore singură în munţii Cascadelor, după ce s-a rătăcit

O fetiţă de 10 ani a fost salvată după ce s-a pierdut şi a petrecut noaptea singură în munţii Cascadelor, în afara oraşului Seattle, Washington.

1003 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 10 ani a supravieţuit mai mult de 24 de ore singură în munţii Cascadelor, după ce s-a rătăcit

Sursa foto: Twitter

O fetiţă de 10 ani este lăudată pentru că a supravieţuit singură mai bine de 24 de ore în munţii Cascade din statul Washington.
 
Shunghla Mashwani a pierdut urma familiei sale duminică, în timp ce traversa podul pietonal Cathedral Rock Trailhead, în partea de nord a văii râului Cle Elum. În aceeaşi zi, ea a fost dată dispărută.
 
Chiar înainte de a se opri pentru masa de prânz, membrii familiei sale au observat că lipsea din grupul lor. Căutarea copilului a fost îngreunată de faptul că în zonă comunicaţiile sunt extrem de limitate, neexistând semnal de telefonie mobilă sau radio.
 
Douăzeci de adulţi din grup au căutat-o pe Shunghla timp de două ore, până când un locuitor din apropiere le-a sărit în ajutor şi a sunat la poliţie.
 
Departamentul şerifului din Kittitas a desfăşurat imediat o echipă de căutare formată din oameni la sol, câini poliţişti, drone şi elicoptere, relatează The Guardian
 
Zona în care s-a pierdut Shunghla a fost descrisă ca fiind "abruptă, accidentată şi izolată, cu copaci şi tufişuri dense".
 
Luni, în jurul orei 15.00, doi voluntari ai echipei de căutare au găsit-o în cele din urmă pe Shunghla în viaţă, cu răni minore, la 2,5 km distanţă de locul în care a fost văzută ultima dată. Ea a fost readusă în siguranţă la tatăl ei cu o ambarcaţiune gonflabilă.
 
Într-o postare pe Facebook, departamentul şerifului din Kittitas a numit-o pe Shunghla "o fetiţă de 10 ani extraordinar de descurcăreaţă şi rezistentă".
 
"Mashwani a mers pe jos în aval prin pădurea densă şi şi-a petrecut noaptea între nişte copaci", se arată în postare.
 
Shunghla a povestit familiei şi salvatorilor că s-a rătăcit când nu a mai găsit pasarela pe care o folosea familia ei, dar "ştia că este corect să urmeze râul".
 
"Biroul şerifului este profund recunoscător atât pentru rezultatul acestei căutări, cât şi pentru revărsarea extraordinară de asistenţă şi resurse care au făcut-o posibilă", a adăugat postarea.
 
Familia lui Shunghla a declarat că le place să petreacă timp în mediul rural şi în zonele izolate din spate, deoarece le aminteşte de Afganistan, pe care l-au părăsit pentru SUA în urmă cu doi ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici