O grupare de proxeneţi români, care strânsese 1 milion de euro, a fost destructurată în Franţa

O grupare de proxeneţi români care obliga tinere românce să se prostitueze în oraşele Rennes şi Nantes a fost destructurată în Franţa, 15 persoane fiind arestate, potrivit cotidianului Le Parisien.

26762 afișări
Imaginea articolului O grupare de proxeneţi români, care strânsese 1 milion de euro, a fost destructurată în Franţa

O grupare de proxeneţi români, care strânsese 1 milion de euro, a fost destructurată în Franţa

Destructurarea reţelei a fost posibilă în urma unei anchete a Poliţiei franceze, care a durat mai bine de şase luni. Ancheta a stabilit că tinerele fuseseră atrase în Franţa după ce fuseseră seduse de proxeneţi în România.

Ulterior, investigaţia s-a extins la nivel european, astfel că 15 persoane au fost reţinute în Franţa, Germania, Italia şi România. Anchetele financiare întreprinse de Europol estimează că proxeneţii au primit, pe parcursul câtorva luni, cel puţin un milion de euro din Franţa.

„Toţi banii câştigaţi de femei erau trimişi în România. Ele nu aveau decât minimul necesar pentru a trăi şi erau, pur şi simplu, reduse la sclavie. Ele se prostituau ore întregi, în timp ce ei (proxeneţii, n.r.) îşi construiau adevărate palate în România”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Le Parisien notează că anchetatorii români au confiscat mai multe autoturisme de lux care aparţineau membrilor reţelei, iar bunurile achiziţionate de proxeneţi fac obiectul unei anchete în România.

Taguri:
franţa,
prostituţie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici