O grupare disidentă nord-coreeană, care luptă pentru înlăturarea lui Kim Jong-Un, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul din Madrid

Gruparea disidentă Cheollima Civil Defense, care doreşte înlăturarea din funcţie a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul produs la ambasada Coreei de Nord din Madrid, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul organizaţiei, citat de Reuters.

1422 afișări
Imaginea articolului O grupare disidentă nord-coreeană, care luptă pentru înlăturarea lui Kim Jong-Un, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul din Madrid

O grupare disidentă nord-coreeană, care luptă pentru înlăturarea lui Kim Jong-Un, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul din Madrid

Cheollima Civil Defense, cunoscută şi sub denumirea Free Joseon, a devenit cunoscută în anul 2017. Organizaţia a publicat un comunicat pe site-ul oficial prin care transmite că incidentul de la ambasada nord-coreeană din Madrid nu a fost un atac, având în vedere că grupul a fost invitat în instituţie.

De asemenea, comunicatul menţionează faptul că niciun Guvern nu a fost implicat în operaţiune. Informaţiile nu au fost momentan confirmate de autorităţi.

O instanţă din Spania a inculpat marţi trei cetăţeni străini, un american, un mexican şi un sud-coreean, în legătură cu atacul care a vizat ambasada nord-coreeană de la Madrid, unul dintre suspecţi fiind acuzat că a oferit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) datele sustrase în urma atacului.

Conform unor surse judiciare din Spania, judecătorul spaniol responsabil de caz doreşte extrădarea celor trei în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici