O grupare islamistă susţine că a sabotat centrala hidroelectrică din Siberia

O grupare islamistă a afirmat că a sabotat centrala hidroelectrică din Siberia, unde o catastrofă produsă luni a provocat moartea a zeci de persoane, potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul rebel Kavkazcenter.com.

751 afișări
Imaginea articolului O grupare islamistă susţine că a sabotat centrala hidroelectrică din Siberia

O grupare islamistă susţine că a sabotat centrala hidroelectrică din Siberia (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Catastrofa produsă luni la centrala hidroelectrică din Siberia

"La 17 august a fost întreprinsă o acţiune de sabotaj în Hakasia, la centrala Saiano Şuşenskaia", scrie această grupare, intitulată Riiadus Salihin.

"În sala maşinilor, am reuşit să punem o grenadă antitanc cu declanşare programată, a cărei explozie a provocat pagube enorme, mult superioare celor la care ne aşteptam", precizează gruparea în acest mesaj electronic.

Veridicitatea acestei revendicări nu a putut fi verificată imediat.

Catastrofa produsă luni la centrala hidroelectrică din Siberia

Gruparea anunţă, de asemenea, că la începutul anului "a fost luată hotărârea de a declanşa războiul economic împotriva Rusiei pe teritoriul său".

Site-ul Kavkazcenter.com, care era considerat un site separatist cecen în timpul războiului care a avut loc în această fostă republică sovietică din Caucaz, subliniază că nu a făcut altceva decât să posteze acest mesaj electronic.

Catastrofa produsă luni la centrala hidroelectrică din Siberia

Aproximativ 2.000 de persoane, salvatori, experţi şi salariaţi, sunt mobilizate la malul fluviului Ienisei pentru a căuta supravieţuitori printre resturile centralei hidroelectrice, care a fost distrusă în proporţie de o treime, în pofida faptului că şansele de a descoperi supravieţuitori sunt tot mai reduse.

Bilanţul catastrofei fără precedent care s-a petrecut luni a crescut la 26 de morţi, iar 49 de persoane erau date în continuare dispărute, a anunţat vineri Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrala, construită în Siberia, în urmă cu 30 de ani, de fostul regim sovietic, este cea mai mare lucrare din domeniu în Rusia şi una dintre cele mai puternice din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici