O grupare paramilitară ameninţă că va prelua controlul în nordul provinciei Kosovo

Organizaţia paramilitară Armata Naţională Albaneză (ANA) a ameninţat că va prelua controlul asupra părţii de nord a provinciei Kosovo, relatează postul de radio B92, în pagina electronică.

3 afișări
Imaginea articolului O grupare paramilitară ameninţă că va prelua controlul în nordul provinciei Kosovo

O grupare paramilitară ameninţă că va prelua controlul în nordul provinciei Kosovo

Gruparea a precizat că va lua această iniţiativă "în cazul în care KFOR (Forţa NATO din Kosovo), UNMIK (Misiunea ONU în Kosovo), poliţia din Kosovo şi Corpul de Protecţie din Kosovo nu vor face acest lucru până la 1 noiembrie".

Gafur Adili, identificat ca fiind purtător de cuvânt al ANA, a făcut această declaraţie într-un interviu acordat cotidianului de limbă albaneză Epoka e Re (Lumea Nouă), menţionând că bărbaţi înarmaţi purtând echipamente de camuflaj, prezentaţi recent de televiziunea RTK drept membri ANA, sunt "săteni din zone situate în apropierea frontierei administrative cu Kosovo şi Serbia".

ANA este o grupare calificată în 2003 drept organizaţie teroristă de către fostul comandant al UNMIK, Michael Steiner, după o serie de tentative de atentate teroriste în Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici