O jurnalistă din Rusia, condamnată la 6 ani de închisoare pentru o postare despre atacul asupra teatrului din Mariupol

Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista anti-război Maria Ponomarenko la şase ani de închisoare în temeiul aşa-numitei legi a Kremlinului privind ştirile false, pentru o postare pe reţelele de socializare despre atacul Moscovei asupra unui teatru din Mariupol.

364 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă din Rusia, condamnată la 6 ani de închisoare pentru o postare despre atacul asupra teatrului din Mariupol

Tribunalul din Barnaul, în Siberia, "a condamnat-o pe jurnalista RusNews Maria Ponomarenko la şase ani de închisoare", a scris miercuri RusNews pe canalul său Telegram, adăugând că aceasta va avea, de asemenea, interdicţie de a desfăşura activităţi jurnalistice timp de cinci ani, potrivit POLITICO.

Publicaţia RusNews a precizat că acest caz se referă la o postare a lui Ponomarenko pe reţeaua de socializare Telegram despre atacurile aeriene ale Rusiei din martie 2022 asupra unui teatru din Mariupol, în Ucraina, ucigând sute de civili adăpostiţi. Amnesty International a calificat-o drept o "crimă de război clară" din partea forţelor ruseşti. Kremlinul a negat responsabilitatea pentru atacurile aeriene, în ciuda numeroaselor declaraţii ale martorilor oculari care susţin contrariul.

Un tribunal districtual a găsit-o pe Ponomarenko, care a fost arestată în aprilie, vinovată de încălcarea unei legi pe care preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat-o la scurt timp după ce a lansat invazia în Ucraina, care incriminează "difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă" despre acţiunile armatei ruse. Legea prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare.

La începutul acestei luni, un comentator rus proeminent şi critic al lui Putin, Alexander Nevzorov, a fost condamnat în contumacie la opt ani de închisoare pentru răspândirea de "ştiri false" despre războiul Moscovei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici