O mare putere a lumii refuză să rupă legăturile cu Rusia. Kremlinul anunţă „risc de confruntare directă cu NATO”

În timp ce UE şi SUA, dar şi ţări precum Japonia, au anunţat că rup orice puţin de legătură economică şi comercială cu Rusia, China refuză să facă acelaşi lucru.

239665 afișări
Imaginea articolului O mare putere a lumii refuză să rupă legăturile cu Rusia. Kremlinul anunţă „risc de confruntare directă cu NATO”

O mare putere a lumii refuză să rupă legăturile cu Rusia. Risc de confruntare directă cu NATO

China nu se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei, şi respinge „sancţiunile financiare, în special cele impuse unilateral, pentru că le lipseşte o bază legală suficientă” şi pentru că „nu vor avea efecte pozitive”.

Sunt aprecierile lui Guo Shuqinq, şeful Comisiei de Reglementare a Băncilor şi Asigurărilor din China, după declaraţiile date deja de Ministerul de Externe de la Beijing. Vorbind „foarte îngrijorat” de situaţie, Guo a confirmat că China „va continua schimburile economice, comerciale şi financiare normale cu toate părţile”. „Nu credem că aceste sancţiuni vor avea un impact mare asupra Chinei în viitor”, a mai zis oficialul.

„Riscuri de confruntare directă” între Rusia şi NATO nu pot fi excluse. A afirmat viceministrul rus de Externe, Aleksandr Grushko, potrivit căruia există riscul ca „accidentele” cu Alianţa Atlantică să „degenereze într-o direcţie complet inutilă”.

În UCraina, primarul din Mariupol anunţă că oraşul a rămas fără rezerve de apă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
rusia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici