O navă cargo turcească şi cei 12 membri ai echipajului său au dispărut în urma unei furtuni

O navă cargo turcească şi cei 12 membri ai echipajului acesteia au dispărut în urma unei furtuni în largul coastei de nord-vest a ţării, au anunţat duminică autorităţile turce, citate de AlArabia.

1232 afișări
Imaginea articolului O navă cargo turcească şi cei 12 membri ai echipajului său au dispărut în urma unei furtuni

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Nava Kafkametler a trimis un semnal de ajutor la ora 10:29 (0729 GMT), potrivit unei subdiviziuni a Ministerului Transporturilor, care a adăugat că a emis ultimul semnal în largul oraşului Eregli, în nord-vestul ţării.

„Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul său au fost fără succes”, a precizat Direcţia generală a afacerilor maritime.

„Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să ajungem la locaţia navei sau să stabilim un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu ajutorul vehiculelor aeriene şi maritime vor fi lansate imediat ce vremea va permite acest lucru”, a adăugat aceasta.

La bordul navei cargo se află 12 membri ai echipajului. Nava transporta ferosiliciu din portul rusesc Temryuk către Aliaga, în Turcia.

Căpitanul a declarat în ultima sa comunicare cu autorităţile că nava plutea în derivă spre un dig din largul oraşului Eregli.

Furtuni violente şi vânturi puternice au lovit duminică mai multe părţi ale Turciei, făcând ravagii în special în nord-vestul ţării, unde două oraşe de coastă au fost afectate de inundaţii.

O altă navă înregistrată în Camerun s-a rupt în două din cauza valurilor violente în largul coastei Eregli, după ce tot echipajul a fost evacuat în siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici