O navă cu până la 700 de imigranţi la bord a naufragiat în Marea Mediterană

O operaţiune de salvare majoră este în desfăşurare în Marea Mediterană, unde o navă care ar putea avea până 700 de imigranţi la bord s-a răsturnat, a declarat paza de coastă italiană pentru BBC News Online.

454 afișări
Imaginea articolului O navă cu până la 700 de imigranţi la bord a naufragiat în Marea Mediterană

O navă cu până la 700 de imigranţi la bord a naufragiat în Marea Mediterană (Imagine: ansa.it)

Vasul transporta "între 500 şi 700 de imigranţi" şi s-a răsturnat la miezul nopţii, a precizat sursa citată. Până în prezent au fost salvate 28 de persoane.

Nave italiene, marina malteză şi vapoare comerciale sunt implicate în operaţiunea de salvare în apele libiene, la sud de insula italiană Lampedusa.

Purtătorul de cuvânt al pazei de coastă italiene a declarat că operaţiunea ar putea ca în următoarele ore să se concentreze pe căutarea cadavrelor.

Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe contul său de Twitter că există temeri că multe persoane au murit.

Cotidianul Times of Malta a anunţat că imigranţii au căzut de pe navă atunci când s-au îmbulzit să atragă atenţia unei nave comerciale care trecea prin apropiere.

Cel puţin 24 de cadavre au fost recuperate în urma naufragiului

"Operaţiunile de salvare continuă fără pauză", afirmă o declaraţie a pazei de coastă, în timp ce 28 de persoane au fost salvate.

Agenţia italiană ANSA susţine că nava transporta 700 de imigranţi. Dar Paza de Coastă şi alte autorităţi susţin că nu au cum să determine câte persoane se aflau la bord sau câte mai sunt de salvat. Bilanţul estimat al victimelor urmează să fie clarificat în timp ce ofiţerii vor intervieva supravieţuitorii, deşi este posibil ca multe cadavre să nu fie niciodată recuperate, relatează AP.

"Există temeri că ar putea fi sute de morţi", a declarat Papa Francisc în faţa credincioşilor în Piaţa Sfântul Petru din Vatican. El şi-a plecat capul şi s-a rugat în linişte, aşa cum au făcut multe dintre zecile de mii de persoane reunite în piaţă.

Accidentul are loc la câteva zile după ce organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat că aproximativ 400 de persoane au dispărut de pe o altă ambarcaţiune în largul coastei libiene, în timp ce Italia pledează pentru mai mult ajutor din partea partenerilor europeni pentru a face faţă afluxului de imigranţi care se îndreaptă spre ţărmurile sale dinspre Africa de Nord.

"Cerem ajutor de peste un an şi ei încă nu au răspuns", a declarat purtătoarea de cuvânt a UNHCR, Carlotta Sami, pentru postul de televiziune italian SKY TG24.

"Dacă bilanţul acestei ultime tragedii se confirmă, numărul morţilor în Mediterana în ultimele zece zile va fi de peste 1.000. Tragedia de astăzi este una de proporţii enorme, confirmând necesitatea unei intervenţii europene care să pună în aplicare mijloace adecvate de salvare", a precizat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici