O persoană suspectată că pregătea un atac sinucigaş, arestată în Indonezia

Poliţia indoneziană a arestat joi un presupus membru al reţelei Jemaah Islamiyah suspectat că pregătea un atac sinucigaş, după dublul atentat care a vizat săptămâna trecută două hoteluri din Jakarta.

19 afișări
Imaginea articolului O persoană suspectată că pregătea un atac sinucigaş, arestată în Indonezia

O persoană suspectată că pregătea un atac sinucigaş, arestată în Indonezia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul arestat a "mărturisit" că a fost pregătit pentru comiterea misiunii sinucigaşe de Noordin Top, unul dintre presupuşii lideri ai reţelei teroriste Jemaah Islamiyah (JI), a declarat un reprezentant al poliţiei, Alex Bambang Riatmodjo.

"A recunoscut că a fost recrutat de Noordin Top pentru a deveni autorul unui atentat sinucigaş", a precizat acesta, fără să ofere mai multe detalii despre misiunea respectivă.

Potrivit site-ului Detikcom, suspectul, arestat la Cilacap (în centrul Insulei Java), era antrenat din 2001 şi urma să fie folosit pentru comiterea următorului act terorist al reţelei.

Originar din Malaysia, Noordin Mohammed Top este considerat de experţi drept unul dintre cei care au plănuit seria de atentate comise în Indonezia de la începutul deceniului, printre care cel de la Bali, din 2002, soldat cu 202 morţi, şi de la hotelul Marriott din Jakarta, comis în 2003, în care au murit 12 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici