O reţea criminală de trafic de migranţi a fost destructurată de Europol. Câştigurile sunt de sute de milioane de euro

  • Poliţia europeană a destructurat o reţea criminală care a câştigat sute de milioane de euro din introducerea ilegală de migranţi din Turcia în Italia.
  • Douăzeci şi nouă de persoane au fost arestate în raiduri în Albania, Grecia şi Italia.
  • Europol a declarat că cel puţin 1.100 de migranţi au fost introduşi ilegal de către reţeaua de aproximativ 80 de persoane, care ar fi câştigat "sute de milioane de euro".
  • Cele mai multe transferuri au avut loc pe mare, din Turcia spre Italia. Contrabandiştii percepeau în jur de 5.000 de euro de persoană.
402 afișări
Imaginea articolului O reţea criminală de trafic de migranţi a fost destructurată de Europol. Câştigurile sunt de sute de milioane de euro

O reţea criminală de trafic de migranţi a fost destructurată de Europol. Câştigurile sunt de sute de milioane de euro

Poliţia europeană a destructurat o reţea criminală care a câştigat sute de milioane de euro din introducerea ilegală de migranţi din Turcia în Italia, a anunţat poliţia greacă, informează Reuters.

Grecia şi Italia se află în prima linie a crizei migraţiei din Europa de la începutul acesteia, în 2015. În timp ce majoritatea migranţilor şi refugiaţilor traversează de obicei din Turcia spre insulele greceşti din apropiere, un număr tot mai mare de persoane au ajuns în Italia din Turcia pe mare începând din 2020, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

Douăzeci şi nouă de persoane au fost arestate în raiduri în Albania, Grecia şi Italia la 19 ianuarie, a declarat poliţia greacă. Aceasta a precizat că reţeaua a fost activă în toate cele trei ţări, precum şi în Turcia, de la începutul anului 2020.

Europol, organizaţia europeană de poliţie care a sprijinit operaţiunea, a declarat că cel puţin 1.100 de migranţi au fost introduşi ilegal de către reţeaua de aproximativ 80 de persoane, care ar fi câştigat "sute de milioane de euro".

Cele mai multe transferuri au avut loc pe mare, din Turcia spre Italia, în principal pe nave de agrement, inclusiv iahturi, dar şi pe cale terestră, din Grecia spre Italia, prin Albania. Contrabandiştii percepeau în jur de 5.000 de euro de persoană.

Unele dintre iahturile folosite fuseseră furate din regiuni din vestul Greciei, iar grupul din Turcia a recrutat şi instruit căpitani, în principal din Ucraina, se arată în comunicatul poliţiei elene.

Luna trecută, peste 30 de solicitanţi de azil au murit înecaţi şi mulţi alţii sunt daţi dispăruţi în trei naufragii care au avut loc la câteva zile distanţă în Grecia. Potrivit pazei de coastă, supravieţuitorii au declarat că se îndreptau spre Italia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici