Obama, criticat de republicani pentru că şi-a dus soţia la teatru "pe banii contribuabililor"

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a onorat sâmbătă seara o promisiune făcută în campaniei soţiei sale, Michelle, în timpul campaniei electorale din 2008, şi a dus-o să asiste la un spectacol pe Broadway, cartierul spectacolelor din New York, iniţiativă criticată de republicani.

13 afișări
Imaginea articolului Obama, criticat de republicani pentru că şi-a dus soţia la teatru "pe banii contribuabililor"

Obama, criticat de republicani pentru că şi-a dus soţia la teatru "pe banii contribuabililor" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familia Obama a ajuns la New York la bordul unui avion militar - redenumit pentru această ocazie Air Force One - pentru o cină în cartierul West Village din Manhattan şi o seară la teatru.

Republicanii au profitat imediat de ocazie pentru a-l acuza pe Obama că se distrează pe banii contribuabililor.

"În timp ce preşedintele Obama se pregăteşte să decoleze către cartierul teatrelor din Manhattan la bordul Air Force One pentru a asista la un spectacol pe Broadway, GM (General Motors) se pregăteşte să depună bilanţul şi familiile din America luptă în continuare pentru a-şi plăti facturile", a apreciat Comitetul naţional republican într-un comunicat.

"Îmi duc soţia la New York pentru că i-am promis în timpul campaniei că o voi duce să asiste la un spectacol pe Broadway când totul se va termina", a răspuns preşedintele Obama într-un comunicat.

Casa Albă nu a putut estima imediat costul total al escapadei prezidenţiale. Liderii americani nu călătoresc niciodată cu avioane comerciale din cauza importantului dispozitiv de securitate care îi urmează pretutindeni.

Cuplul Obama a părăsit la începutul serii Casa Albă, la bordul unui elicopter prezidenţial Marine One. Cei doi s-au îmbarcat la bordul avionului lor de la baza militară Andrews, situată la periferia Washingtonului.

După aterizarea la New York, ei s-au îmbarcat la bordul unui alt elicopter care i-a dus la Manhattan, apoi s-au deplasat în coloană la restaurantul Blue Hill, apoi la Teatrul Belasco pentru a asista la piesa lui August Wilson, Joe Turner's Come And Gone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici