Obama, cu patru puncte înaintea lui McCain într-un nou sondaj

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, are un avans de patru puncte procentuale faţă de adversarul său republican, John McCain, într-un nou sondaj ABC News/Washington Post, cu 50 la sută din intenţiile de vot faţă de 46 la sută.

12 afișări
Imaginea articolului Obama, cu patru puncte înaintea lui McCain într-un nou sondaj

Obama, cu patru puncte înaintea lui McCain într-un nou sondaj (Imagine: Mediafax/AFP)

Sondajul a fost realizat de sâmbătă până luni, după dezbaterea la care au participat vineri cei doi candidaţi. Potrivit unui sondaj realizat săptămâna trecută, Obama a înregistrat 52 la sută din intenţiile de vot, în timp ce McCain a obţinut 43 la sută.

În noul sondaj, senatorul de Illinois a câştigat sprijin în rândul electoratului independent, micşorând din diferenţa faţă de McCain, care este susţinut de electoratul indecis.

McCain, senator de Arizona, are un avans de trei puncte faţă de Obama în rândul electoratului independent, (48 la sută faţă de 45 la sută), conform sondajului. McCain avea un avans de zece puncte imediat după Convenţia republicană, la începutul lui septembrie.

ABC News a precizat că John McCain este marcat de lipsa de popularitate a preşedintelui George W. Bush.

Sondajul arată că, în contextul crizei financiare din Statele Unite, aproximativ 70 la sută din americani nu sunt de acord cu performanţele lui Bush, în vreme ce doar 26 au o părere bună despre preşedintele american.

Sondajul a fost realizat prin telefon, pe un eşantion de 1.070 votanţi şi 916 posibili votanţi, şi are o marjă de eroare de plus minus trei puncte procentuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici