Obama declară că ţine legătura cu familia senatorului Kennedy

Candidatul la învestitura democrată Barack Obama a declarat că ţine legătura cu familia senatorului Edward Kennedy, care a fost spitalizat de urgenţă sâmbătă la Boston, după ce a prezentat simptome specifice unui atac cerebral.

14 afișări
Imaginea articolului Obama declară că ţine legătura cu familia senatorului Kennedy

Obama declară că ţine legătura cu familia senatorului Kennedy (Imagine: Mediafax Foto)

"Ţin legătura cu familia. Desigur, ei sunt în minţile şi rugăciunile noastre", a declarat Obama, în timpul unei vizite la un spital din Eugene, Oregon. El a adăugat că familia Kennedy va da probabil publicităţii un comunicat cu detalii despre starea senatorului.

"Aşa cum am spus de mai multe ori, Ted Kennedy este un gigant în istora politică americană. A făcut mai mult decât oricine pentru sănătatea altora", a adăugat Obama.

Kennedy, în vârstă de 76 de ani, a fost transportat de urgenţă de la reşedinţa sa din Hyannisport, Massachusetts, la spitalul din Cape Cod, la ora 09.00 (16.00, ora României), potrivit unui purtător de cuvânt. Ulterior, senatorul a fost transportat cu un aparat de zbor la un spital din Boston, a adăugat acesta.

Senatorul de Massachusetts este o importantă voce liberală în Statele Unite, care a făcut campaie pentru Barack Obama în încercarea acestuia de a obţine învestitura Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, el l-a criticat pe preşedintele republican al SUA George W. Bush, în special pe tema războiului din Irak, a reducerii impozitelor pentru cei bogaţi şi a nominalizaţilor conservatori la Curtea Supremă, despre care crede că ar putea adopta a politică de dreapta.

"Este un congresmen legendar (...). Când am lucrat împreună a fost un partener talentat, corect şi generos. Consider că este un mare privilegiu să îl pot numi prietenul meu", a declarat la rândul său candidatul republican la prezidenţiale, John McCain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici