Obama decretează starea de urgenţă în nord-estul SUA din cauza inundaţiilor - VIDEO

Precipitaţii abundente afectează nord-estul Statelor Unite, iar preşedintele Barack Obama a decretat starea de urgenţă în statul Rhode Island, la 300 de kilometri nord-est de New York.

25 afișări
Imaginea articolului Obama decretează starea de urgenţă în nord-estul SUA din cauza inundaţiilor - VIDEO

Obama decretează starea de urgenţă în nord-estul SUA din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marţi seara, preşedintele SUA a ordonat serviciilor federale să se mobilizeze pentru ajutarea autorităţilor locale din statul Rhode Island, pe fondul intemperiilor şi inundaţiilor.

Starea de urgenţă permite Departamentului pentru Securitate Internă şi Agenţiei pentru gestionarea crizelor (FEMA) să acţioneze în regiunile afectate.

Miercuri dimineaţă, Serviciul Naţional de Meterologie (NWS) din SUA anunţa că ploile din ultimele zile vor continua să contribuie la creşterea nivelului râurilor.

"Inundaţii puternice şi potenţial periculoase vor avea loc în cursul dimineţii de miercuri", avertiza NWS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici