Obama este "onorat", dar "surprins" de acordarea Premiului Nobel pentru Pace - VIDEO

Preşedintele SUA, Barack Obama, se declară "surprins şi profund onorat" de primirea Premiului Nobel pentru Pace, explicând că nu a făcut destul pentru a merita distincţia, relatează CNN.

25 afișări
Imaginea articolului Obama este "onorat", dar "surprins" de acordarea Premiului Nobel pentru Pace - VIDEO

Obama este "onorat", dar "surprins" de acordarea Premiului Nobel pentru Pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt atât surprins, cât şi profund onorat. Nu consider că este o recunoaştere a propriilor mele realizări, ci mai degrabă o afirmare a rolului conducător al Statelor Unite. Voi accepta acest premiu ca pe un îndemn la acţiune", a afirmat Barack Obama.

"Nu simt că merit să fiu alături de atât de multe personalităţi reformatoare care au fost onorate cu acest premiu", a declarat Obama într-o conferinţă de presă organizată la Casa Albă.

Preşedintele SUA a promis să susţină o gamă largă de obiective internaţionale, între care neproliferarea nucleară, depăşirea crizei economice şi soluţionarea conflictului israelo-arab.

Obama a recunoscut derularea conflictelor din Irak şi Afganistan, explicând că este "comandantul suprem al unei ţări care este responsabilă de încheierea unui război" şi confruntarea cu un adversar periculos în altul.

"Acest premiu nu este doar pentru administraţia mea. Trebuie împărţit cu toţi cei care luptă pentru dreptate şi demnitate", a încheiat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici