Obama i-a oferit lui Dalai Lama o copie a unei scrisori care îi fusese trimisă de Franklin Roosevelt

Dalai Lama a povestit vineri cât de surprins a fost când Barack Obama i-a înmânat, în cursul întrevederii lor de la Casa Albă, o copie a unei scrisori pierdute pe care i-a adresat-o în 1942 fostul preşedinte american Franklin Roosevelt.

71 afișări
Imaginea articolului Obama i-a oferit lui Dalai Lama o copie a unei scrisori care îi fusese trimisă de Franklin Roosevelt

Obama i-a oferit lui Dalai Lama o copie a unei scrisori care îi fusese trimisă de Franklin Roosevelt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roosevelt, care a condus Statele Unite între 1933 şi 1945, i-a trimis această scrisoare şi un ceas Rolex viitorului lider suprem al budismului tibetan, la vremea respectivă în vârstă de şapte ani, în cadrul eforturilor menite să dezvolte relaţiile diplomatice cu Tibetul.

"La vremea aceea, singurul meu interes era ceasul trimis cadou, nu scrisoarea", a glumit Dalai Lama, acum în vârstă de 74 de ani, în cadrul unei ceremonii organizate în onoarea sa la Washington.

"De fapt, nici nu ştiu unde a ajuns scrisoarea. 68 de ani mai târziu, ieri (joi), preşedintele Obama mi-a dat o copie a scrisorii", a povestit laureatul premiului Nobel pentru Pace din 1989, vizibil încântat.

Dalai Lama, care trăieşte în exil în India după eşecul unei revolte împotriva Beijingului în 1959, a povestit frecvent istoria acestui ceas, explicând că darul a dezvoltat interesul său pentru ştiinţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici