Obama l-a elogiat pe George Bush-tatăl: "Suntem o ţară mai bună şi mai nobilă mulţumită dumneavoastră"

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama l-a elogiat luni pe cel mai în vârstă dintre predecesorii săi, George H.W. Bush, care a efectuat o vizită la Casa Albă în cadrul unui eveniment care sărbătoreşte voluntariatul.

731 afișări
Imaginea articolului Obama l-a elogiat pe George Bush-tatăl: "Suntem o ţară mai bună şi mai nobilă mulţumită dumneavoastră"

George H. W. Bush, Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Viziunea şi exemplul dumneavostră au luminat calea altora", a declarat Obama în cadrul unei ceremonii în sala de protocol a Casei Albe, marcând a 5.000-a acordare a premiului programului ONG "Points of light", lansat sub auspiciile lui Bush, la începutul preşedinţiei sale, în 1989.

Preşedintele a salutat totodată "bunătatea" şi "amabilitatea" lui Bush, calităţi care, în opinia sa, au "ajutat la consolidarea spiritului de a servi" americanii. "Suntem o ţară mai bună şi mai nobilă mulţumită dumneavoastră. Nu vă putem mulţumi îndeajuns pentru acest lucru", a adăugat el, provocând un ropot de aplauze pentru oaspetele său, în vîrstă de 89 de ani.

George H.W. Bush, care se deplasează în scaun cu rotile şi a fost spitalizat timp de două luni, în iarnă, pentru o pneumonie, a spus doar cîteva cuvinte. El a spus că, vizitând Casa Albă, se simte "ca revenind acasă, Barbara (soţia sa) şi cu mine". El le-a mulţumit lui Barack şi Michelle Obama pentru "minunata (lor) ospitalitate".

George Bush-tatăl este cel mai în vârstă dintre cei patru foşti preşedinţi în viaţă. Un fost combatant în al Doilea Război Mondial, el a fost înfrânt în alegeri, după primul mandat, de către democratul Bill Clinton, în noiembrie 1992.

Fiul său, George W. Bush, un fost guvernator al statului Texas, iar ulterior preşedinte, în perioada 2001-2009, nu a fost prezent luni la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici