Obama nu va tolera agresiuni sexuale în cadrul armatei

Preşedintele american Barack Obama a declarat marţi că nu va tolera ca în cadrul armatei Statelor Unite să aibă loc agresiuni sexuale, după arestarea unui ofiţer din cadrul US Air Force într-un caz de acest fel.

190 afișări
Imaginea articolului Obama nu va tolera agresiuni sexuale în cadrul armatei

Obama nu va tolera agresiuni sexuale în cadrul armatei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă se stabileşte că cineva a comis asemenea fapte, va da socoteală, va ajunge în faţa justiţiei militare, destituit, degradat. Nu este acceptabil, asta e tot", a răspuns Obama unei întrebări pe această temă într-o conferinţă comună cu omologul său sud-coreean.

"Agresiunile sexuale sunt revoltătoare. Este o infracţiune. Acest lucru este adevărat pentru societate în general, iar dacă acest lucru se produce în interiorul armatei, atunci cel care a făcut-o a trădat uniforma pe care o poartă", a adăugat preşedintele american, vizibil furios.

Militari care au comis asemenea infracţiuni "pot să considere că sunt patrioţi, dar, dacă acţionează astfel, acest lucru nu este patriotic, este o infracţiune. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a dezrădăcina" acest tip de comportament, a apreciat Obama.

El răspundea unor întrebări despre arestarea anunţată luni de către poliţie, într-o suburbie din sudul Washingtonului, a unui ofiţer din cadrul forţelor aeriene însărcinat cu prevenţia în caz de viol şi violenţe de natură sexuală în cadrul Air Force.

US Air Force a fost vizată de critici din cauza mai multor cazuri de agresiune sexuală comise în cadrul său. Aproximativ 50 de femei militar au fost victime ale unor agresiuni sexuale sau relaţii "neprofesionale" cu cel puţin 23 de instructori, la baza aeriană Lackland, lângă San Antonio, în Texas (sud).

Armata americană interzice orice relaţie sexuală între militari de grad diferit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici