Obama reexaminează achiziţionarea de noi elicoptere pentru transportul preşedintelui

Preşedintele american Barack Obama, adeptul unei noi rigori în ceea ce priveşte cheltuielile Statelor Unite, a vrut să dea luni un exemplu, precizând că a ordonat reexaminarea comenzii de noi elicoptere pentru transportul preşedintelui, aprobată în timpul mandatului predecesorului său.

15 afișări
Imaginea articolului Obama reexaminează achiziţionarea de noi elicoptere pentru transportul preşedintelui

Obama reexaminează achiziţionarea de noi elicoptere pentru transportul preşedintelui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a fost criticat de adversarul său din campania prezidenţială, John McCain, în privinţa costurilor unei noi flote de elicoptere pentru preşedinte, în ziua în care Obama şi-a exprimat intenţia de a reduce, până la sfârşitul mandatului său în 2013, deficitul federal la jumătate.

"Elicopterul dumneavostră va costa în prezent cât un Air Force One", a precizat McCain. Barack Obama a declarat că i-a cerut deja secretarului Apărării, Robert Gates, să reeexamineze atent piaţa.

"Elicopterul pe care îl am mi se potriveşte perfect", a declarat Obama. "Evident, nu am mai avut până acum un elicopter, poate că am fost privat de ceva şi nu ştiam", a adăugat el în glumă.

Marina americană a comandat în 2005 grupului Lockheed Martin o nouă flotă de 28 de elicoptere. Costul proiectului aproape că s-a dublat, atingând suma de 11,2 miliarde de dolari şi determinând Pentagonul să reanalizeze anul acesta dosarul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici