Ofensiva israeliană în Fâşia Gaza s-a soldat cu 1.330 de morţi

Ofensiva armatei israeliene împotriva Hamas în Fâşia Gaza a provocat moartea a 1.330 de persoane în rândul palestinienilor şi rănirea a 5.450, potrivit ultimului bilanţ al serviciilor medicale locale dat publicităţii joi.

14 afișări
Imaginea articolului Ofensiva israeliană în Fâşia Gaza s-a soldat cu 1.330 de morţi

Ofensiva israeliană în Fâşia Gaza s-a soldat cu 1.330 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre morţi figurează 437 de copii cu vârste sub 16 ani, 110 femei şi 123 de persoane în vârstă, 14 medici şi patru jurnalişti, a precizat şeful serviciului de urgenţă, Mouawiya Hassanein.

Ofensiva de 22 de zile s-a soldat cu rănirea a 1.890 de copii şi 200 de răniţi grav de diferite vârste.

Circa 600 de răniţi au fost transferaţi din Fâşia Gaza pentru a primi îngrijiri medicale.

Operaţiunea militară a fost lansată de Israel cu scopul declarat de a pune capăt tirurilor cu rachete din partea grupărilor palestiniene, în special Hamas.

Armata israeliană s-a retras miercuri din teritoriul controlat de Hamas.

De partea israeliană, au fost ucişi zece militari şi trei civili, potrivit cifrelor oficiale.

Citeşte şi:

Ehud Olmert: Armistiţiul unilateral din Gaza este fragil

Premierul israelian anunţă un armistiţiu unilateral în Fâşia Gaza

Hamas anunţă un armistiţiu în Gaza

România se opune condamnării Israelului pentru bombardarea clădirilor ONU

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici