Oficial american: Egiptul a avertizat Israelul cu câteva zile înainte de atacul Hamas

Israelul a fost avertizat de Egipt cu privire la potenţiale violenţe cu trei zile înainte de raidul transfrontalier al Hamas, susţine un oficial din Congresul Statelor Unite.

4253 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Egiptul a avertizat Israelul cu câteva zile înainte de atacul Hamas

Sursa foto: MediafaxFoto

Şeful Comisiei pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor, Michael McCaul, a declarat reporterilor despre presupusul avertisment emis de Egipt.

„Ştim că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte că s-ar putea întâmpla un astfel de eveniment”, a declarat McCaul.

Egiptul, care controlează cine trece graniţa cu Gaza, serveşte adesea ca mediator între Israel şi Hamas.

"I-am avertizat că urmează o situaţie explozivă. Dar au subestimat astfel de avertismente", a declarat un oficial egiptean sub rezerva anonimatului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris rapoartele drept „absolut false”. Oficialii israelieni au minimalizat ameninţarea din Gaza, concentrându-se în schimb asupra Cisiordaniei

Acum, din cauza reticenţei manifestate de autorităţi, serviciile de informaţii israeliene sunt supuse controlului pentru eşecul lor de a preveni cel mai mortal atac al militanţilor palestinieni din istoria de 75 de ani a Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici