Oficial german: Căderea Zidului Berlinului, efect al protestelor din Europa, inclusiv din România

Mişcările de protest din state est-europene, inclusiv din România, au contribuit la "revoluţia pacifistă" din Germania, afirmă, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Norbert Lammert, preşedintele Bundestagului, conform Deutsche Welle.

528 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Căderea Zidului Berlinului, efect al protestelor din Europa, inclusiv din România

Oficial german: Căderea Zidului Berlinului, efect al protestelor din Europa, inclusiv din România (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Căderea Zidului Berlinului, în 1989, a fost culminarea acţiunilor de protest din estul Europei, a declarat Lammert, făcând referire la greve şi la acţiuni de nesupunere civică din Republica Democrată Germană, din Polonia, România, ţările baltice, Cehoslovacia, Ungaria şi Bulgaria.

"Aceste mişcări au creat un mozaic care a contribuit la căderea Zidului Berlinului în 1989, când evenimentele au atins punctul de fierbere", a spus Lammert.

Preşedintele Bundestagului a făcut aceste declaraţii cu ocazia ceremoniilor organizate în Germania la împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici