Oficial lituanian: Rusia are suficiente resurse pentru continuarea războiului timp de doi ani

Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina cel puţin încă doi ani, afirmă directorul Serviciului lituanian de Informaţii Militare, Elegijus Paulavicius, citat de agenţia Reuters.

1191 afișări
Imaginea articolului Oficial lituanian: Rusia are suficiente resurse pentru continuarea războiului timp de doi ani

Oficial lituanian: Rusia are suficiente resurse pentru continuarea războiului timp de doi ani

"Resursele pe care le are Rusia în acest moment ar fi suficiente pentru continuarea războiului cu aceeaşi intensitate timp de doi ani", a declarat Elegijus Paulavicius.

"Durata capacităţii Rusiei de a purta războiul depinde şi de susţinerea primită de armata rusă din alte ţări, precum Iranul şi Coreea de Nord. Dar, dacă observăm ce capabilităţi are Rusia în prezent - reservele strategice, echipamentele, muniţia, armamentul - poate purta războiul la aceeaşi intensitate timp de doi ani", a subliniat Elegijus Paulavicius.

Potrivit evaluărilor Comunităţii serviciilor de informaţii din SUA, Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina şi, deşi Moscova vrea evitarea escaladării conflictului spre o confruntare directă cu Statele Unite şi NATO, există riscuri în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lituania,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici