Oficial SUA: Coreea de Nord probabil are focoase nucleare ce pot fi instalate în rachete

Coreea de Nord probabil a reuşit să fabrice focoase nucleare care să poată fi integrate în rachete, dar Phenianul încă are probleme cu tehnologia necesară pentru atacuri cu rază lungă de acţiune, afirmă un oficial militar american citat de site-ul agenţiei Reuters.

1981 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Coreea de Nord probabil are focoase nucleare ce pot fi instalate în rachete

Oficial SUA: Coreea de Nord probabil are focoase nucleare ce pot fi instalate în rachete (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Cred că nord-coreenii pot instala un focos nuclear într-o rachetă. Problema este în privinţa tehnologiei necesare readucerii rachetei în atmosferă", a declarat oficialul militar, care a preferat să păstreze anonimatul.

"Coreea de Nord depune eforturi pentru a depăşi această problemă", a subliniat oficialul american.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste nucleare militare, dar experţii serviciilor secrete occidentale nu credeau, până acum, că regimul stalinist condus de Kim Jong-Un ar putea fabrica un focos atomic care să fie montat pe o rachetă.

La sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după al cincilea test nuclear, efectuat de regimul Kim Jong-Un în septembrie.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni ONU din anul 2006, din cauza testelor nucleare şi balistice. Cel mai recent test atomic a fost efectuat pe 9 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici