Oficialii germani sunt criticaţi pentru cheltuielile pe coafură, machiaj şi fotografi. Angela Merkel a cheltuit 55.000 de euro de când a plecat din funcţie

Guvernul german a cheltuit aproape 55.000 de euro pentru coafura şi machiajul fostului cancelar al Germaniei, Angela Merkel, de când aceasta a părăsit funcţia în 2021.

2750 afișări
Imaginea articolului Oficialii germani sunt criticaţi pentru cheltuielile pe coafură, machiaj şi fotografi. Angela Merkel a cheltuit 55.000 de euro de când a plecat din funcţie

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În ciuda faptului că a părăsit funcţia supremă a Germaniei în urmă cu aproape doi ani, Angela Merkel continuă să factureze guvernul federal pentru mai multe cheltuieli, potrivit documentelor obţinute de Tagesspiegel prin intermediul unei solicitări.

Merkel, potrivit unui raport anterior al Tagesspiegel, se bazează acum pe un nou artist de machiaj şi coafură independent, care lucrează şi ca designer de modă, cu sediul în Berlin. Cancelaria plăteşte coafura şi machiajul lui Merkel atât pentru evenimentele publice, cât şi pentru cele private. Până acum, ea a acumulat o factură de 17.200 de euro în 2023, pe lângă o factură de 37.780 de euro în 2022.

"Asumarea costurilor este legată de îndeplinirea sarcinilor oficiale continue, indiferent dacă acestea sunt publice sau nu", a declarat cancelaria germană pentru Tagesspiegel.

Costurile în creştere ale serviciilor de coafură şi machiaj ale oficialilor au stârnit critici, preşedintele Asociaţiei Contribuabililor, Reiner Holznagel, afirmând că aceste costuri ar trebui "reduse la minimul necesar şi, în caz de îndoială, plătite în mod privat".

Nici actualul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, nu face economie la cheltuielile pentru ieşirile sale publice, a relatat Tagesspiegel. Până acum, în acest an, reprezentanţii cancelariei au cheltuit 21.808 euro pentru cheltuieli cu coafura şi machiajul, în timp ce în 2022 cifra a ajuns la 39.910 euro.

Cifrele unei anchete parlamentare de la începutul acestui an arătaseră că cheltuielile pentru fotografi, coafori şi artişti de machiaj au crescut la aproximativ 1,5 milioane de euro în primul an complet al guvernului Scholz, în 2022. Aceasta a fost cu aproape 80% mai mult decât în 2021, ultimul an al guvernului Merkel.

Săptămâna trecută, liderul landului Bavaria, Markus Söder, a ţinut prima pagină a ziarelor când s-a raportat că biroul său a cheltuit aproape 180.000 de euro pe fotografi independenţi numai în 2022. Acest lucru s-a adăugat la cei 36.000 de euro pe an pentru un fotograf angajat permanent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici