Oficialii ucraineni declară că cel puţin 300 de persoane au fost ucise în atentatul asupra Teatrului Dramatic din Mariupol

Oficialii locali din oraşul asediat Mariupol afirmă că se ştie că cel puţin 300 de persoane au fost ucise în atentatul cu bombă de pe 16 martie de la Teatrul Drama.

313 afișări
Imaginea articolului Oficialii ucraineni declară că cel puţin 300 de persoane au fost ucise în atentatul asupra Teatrului Dramatic din Mariupol

Se crede că aproximativ 1.300 de persoane s-ar fi adăpostit în clădire, doar 150 de supravieţuitori fiind scoşi de sub dărâmături imediat după atac.

The Guardian anunţă că, potrivit unor surse, majoritatea celor din teatru se ascunseseră de bombardamente sub scenă, iar molozul bloca ieşirea.

În Mariupol nu funcţionează niciun serviciu de urgenţă, iar luptele intense şi bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat încercările de salvare.

Într-o declaraţie de vineri dimineaţă, un purtător de cuvânt al Consiliului municipal a declarat că poate împărtăşi un nou bilanţ al victimelor tragediei: „Din păcate, începem această zi cu veşti proaste. De la martori oculari, se pare că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol ca urmare a unui bombardament venit dintr-un avion rusesc. Până în ultima clipă, vreau să cred că toată lumea a reuşit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii în momentul acestui act terorist spun altceva”.

Declaraţia continuă astfel: „Teatrul Drama a fost distrus cu cinism de către mesagerii <lumii ruseşti>. Aceşti fascişti ai secolului XXI nu au fost opriţi nici de inscripţia uriaşă CHILDREN, nici de declaraţiile oamenilor înşişi că acolo se aflau doar oameni paşnici - femei, copii, bătrâni”.

Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiţi peste 1.000 de persoane, a fost bombardată pe 16 martie. Kremlinul a negat bombardarea teatrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici