Oficialii ucraineni susţin că au descoperit o "cameră de tortură" folosită de trupele ruseşti

Oficialii ucraineni susţin că au descoperit o "cameră de tortură" folosită de trupele ruseşti în recent eliberata Balaklia din regiunea Harkov.

420 afișări
Imaginea articolului Oficialii ucraineni susţin că au descoperit o "cameră de tortură" folosită de trupele ruseşti

Prizonierii ucraineni au scrijelit o rugăciune pe perete

Ministerul ucrainean al Apărării a postat pe Twitter ceea ce oficialii săi consideră a fi o "cameră de tortură" folosită de trupele ruseşti pentru a ţine prizonieri ucraineni în recent eliberata Balaklia din regiunea Harkov.

Celula are scrijelită pe perete o rugăciune în ucraineană.

Cu aproximativ 8.000 de kilometri pătraţi recuceriţi până acum, autorităţile au avertizat în repetate rânduri cu privire la ororile pe care trupele ruseşti le-au lăsat în urmă. După ce au eliberat regiunea Kiev, forţele ucrainene au descoperit o serie de crime de război, inclusiv gropi comune şi cadavrele unor civili care prezentau semne de tortură. Ele se aşteaptă să găsească acelaşi lucru în regiunea Harkov.

Locuitorii din Balaklia au declarat pentru The Guardian că au avut puţine interacţiuni cu forţele ruseşti, care au rămas în mare parte la marginea oraşului. Deşi au trăit în mijlocul unui vid informaţional aproape total - cu semnal telefonic sporadic, fără internet mobil sau wifi şi televiziune în cea mai mare parte a perioadei - şi au trebuit să se descurce fără utilităţi de bază şi să facă faţă jafurilor comise de forţele ruseşti şi terorii bombardamentelor, nu au avut parte de scenele de tortură şi execuţie văzute în alte părţi ale ţării.

Dar Serhiy Bolvinov, şeful Departamentului de Investigaţii al Poliţiei Naţionale din regiunea Harkov, a declarat că 40 de persoane au fost reţinute în timpul ocupaţiei. Un localnic a declarat pentru BBC că a fost reţinut de ruşi în secţia de poliţie din oraş timp de peste 40 de zile şi că a fost torturat prin electrocutare. Bărbatul, identificat doar ca Artem, a spus că putea auzi ţipete de durere şi teroare venind din alte celule.

Artem a spus că a fost reţinut pentru că ruşii au găsit o fotografie a fratelui său, un soldat, în uniformă. Un alt bărbat din Balaklia a fost reţinut timp de 25 de zile pentru că avea steagul ucrainean, a spus Artem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici