OMS Europa, rezoluţie care închide biroul regional specializat de la Moscova. Trimisul Rusiei s-a declarat extrem de „dezamăgit"

Biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a adoptat marţi o rezoluţie care ar putea duce la închiderea biroului regional al Rusiei.

409 afișări
Imaginea articolului OMS Europa, rezoluţie care închide biroul regional specializat de la Moscova. Trimisul Rusiei s-a declarat extrem de „dezamăgit"

Rezoluţia ar putea duce la închiderea biroului regional al Rusiei şi la suspendarea reuniunilor din această ţară, ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina, notează Reuters.

Sesiunea specială a biroului european a adoptat rezoluţia, susţinută de Ucraina şi Uniunea Europeană, cu 43 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Trimisul Rusiei, Andrey Plutnitski, s-a opus rezoluţiei şi s-a declarat extrem de „dezamăgit".

Promotorii consideră că este un pas politic important pentru izolarea Moscovei şi au declarat că s-au străduit să evite orice impact major asupra sistemului de sănătate din Rusia.

Rezoluţia a menţionat o "urgenţă sanitară" în Ucraina, referindu-se la victimele în masă, la riscurile de boli cronice şi infecţioase care au rezultat în urma acţiunilor militare ale Rusiei.

Unii au criticat rezoluţia OMS, spunând că nu merge suficient de departe. Diplomaţii au declarat pentru Reuters că au renunţat la eforturile de suspendare a Rusiei din consiliul executiv al OMS din cauza unor aspecte tehnice legale, deşi membrii ar putea încerca să îngheţe drepturile de vot ale Rusiei la o reuniune importantă care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Trimisul Rusiei, Andrey Plutnitsky, s-a opus rezoluţiei şi s-a declarat "extrem de dezamăgit".

Proiectul de rezoluţie arăta că războiul din Ucraina are „efecte extrem de devastatoare asupra sistemului de sănătate din Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici