ONU îndeamnă China şi Vietnamul la calm, în contextul unor tensiuni în Marea Chinei de Sud

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a îndemnat vineri China şi Vietnamul să dea dovadă de reţinere în conflictul din Marea Chinei de Sud.

1594 afișări
Imaginea articolului ONU îndeamnă China şi Vietnamul la calm, în contextul unor tensiuni în Marea Chinei de Sud

ONU îndeamnă China şi Vietnamul la calm, în contextul unor tensiuni în Marea Chinei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban Ki-moon "şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor din Marea Chinei de Sud, în special între China şi Vietnam", a afirmat purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq.

"El a îndemnat părţile implicate în conflict să dea dovadă de cea mai mare reţinere să să-şi soluţioneze divergenţele într-un mod paşnic, prin dialog şi în conformitate cu legile internaţionale", a adăugat acest purtător de cuvânt.

Tensiunile dintre China şi Vietnam s-au agravat după ce Beijingul a anunţat săptămâna trecută instalarea unor structuri de foraj petrolier în Marea Chinei de Sud.

Hanoi şi Beijingul îşi dispută arhipelagurile Paracel şi Spratley, în zona cărora se presupune că există zăcăminte bogate de hidrocarburi şi care se află în centrul unor rute maritime internaţionale.

Pe de altă parte, China îşi dispută suveranitatea asupra unor insule cu Japonia, care se află într-un conflict teritorial cu Beijingul mai la nord, în Marea Chinei de Est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici