ONU se confruntă cu "un moment al adevărului". Japonia vrea ca Africa să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate

Japonia va face presiuni pentru a obţine un loc permanent pentru Africa în Consiliul de Securitate al ONU, folosindu-se de locul său în Consiliul de Securitate al organismului mondial.

11014 afișări
Imaginea articolului ONU se confruntă cu "un moment al adevărului". Japonia vrea ca Africa să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate

"Japonia îşi reiterează determinarea de a repara nedreptatea istorică împotriva Africii de a nu fi reprezentată printr-un membru permanent în Consiliul de Securitate", a declarat duminică premierul Fumio Kishida la Conferinţa internaţională de la Tokyo privind dezvoltarea Africii, desfăşurată la Tunis, în Tunisia, potrivit Al Jazeera.

"Pentru ca ONU să lucreze în mod eficient pentru pace şi stabilitate, este nevoie urgentă de consolidarea ONU în ansamblu prin reformarea Consiliului de Securitate", a spus el. ONU se confruntă cu "un moment al adevărului".

În iunie, Japonia a fost una dintre cele cinci ţări alese pentru a ocupa un loc nepermanent în cadrul CSONU pentru anii 2023 şi 2024.

Consiliul de Securitate al ONU este format din 15 membri, dintre care cinci sunt permanenţi şi au drept de veto: Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit.

Celelalte 10 poziţii sunt ocupate de ţări pentru mandate de doi ani, dintre care cinci sunt anunţate în fiecare an.

Vorbind în direct pe video de la Tokyo, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19 cu câteva zile mai devreme, Kishida a reiterat angajamentul anunţat sâmbătă de a investi aproximativ 30 de miliarde de dolari în Africa în următorii trei ani, promiţând sume mai mici pentru securitatea alimentară în coordonare cu Banca Africană de Dezvoltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici