Japonia promite 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea Africii. Kishida avertizează că ordinea internaţională bazată pe reguli este ameninţată

Japonia a promis sâmbătă un ajutor de 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea Africii, afirmând că doreşte să colaboreze mai strâns cu acest continent, în condiţiile în care ordinea internaţională bazată pe reguli este ameninţată după invazia Rusiei în Ucraina.

391 afișări
Imaginea articolului Japonia promite 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea Africii. Kishida avertizează că ordinea internaţională bazată pe reguli este ameninţată

Luând cuvântul în cadrul unui summit Japonia-Africa din Tunisia, premierul Fumio Kishida a declarat că Tokyo va depune eforturi pentru a asigura transporturile de cereale către Africa, pe fondul unei penurii globale, informează Reuters.

"Dacă renunţăm la o societate bazată pe reguli şi permitem schimbări unilaterale ale status quo-ului prin forţă, impactul se va extinde nu doar prin Africa, ci în întreaga lume", a declarat Kishida prin videoconferinţă după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Kishida a declarat că cele 30 de miliarde de dolari vor fi livrate pe parcursul a trei ani, promiţând sume mai mici pentru securitatea alimentară în coordonare cu Banca Africană de Dezvoltare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici