Operaţiune, la Londra, împotriva unei bande de romi români, soldată cu salvarea a 28 de copii

Douăzeci şi opt de copii au fost plasaţi sub protecţia poliţiei în urma unei operaţiuni din estul Londrei împotriva unei bande de romi cu centrul în România, suspectate de trafic de copii, relatează BBC News Online.

50 afișări
Imaginea articolului Operaţiune, la Londra, împotriva unei bande de romi români, soldată cu salvarea a 28 de copii

Operaţiune, la Londra, împotriva unei bande de romi români, soldată cu salvarea a 28 de copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până în prezent, 28 de copii, cu vârste cuprinse între trei şi 17 ani au fost preluaţi de poliţie. Şase dintre ei, toţi de romi români, au fost găsiţi la o singură adresă, iar unul dintre ei, un băieţel în vârstă de trei ani, a fost dus imediat la spital pentru a fi examinat deoarece prezenta urme de lovituri pe faţă.

Poliţia a arestat şapte adulţi, dintre care trei sub acuzaţia de agresarea şi neglijarea copiilor, doi pentru beneficii frauduloase şi doi pentru că pe numele lor erau emise mandate de arestare.

În total au fost găsiţi 103 copii şi 52 de adulţi, la 16 adrese din Ilford, iar operaţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu autorităţile române.

"Traficarea şi exploatarea copiilor pentru a-i forţa să comită infracţiuni este o încălcare gravă a drepturilor omului", a declarat inspectorul Colin Carswell.

"Aceşti copii sunt exploataţi de bande şi în unele cazuri de propriii părinţi. Bandele le spun multor părinţi că pot câştiga bani dacă renunţă la copiii lor pentru ca aceştia să fie duşi în străinătate", a explicat el. "Bandele le împrumută bani pentru a plăti plecarea copiilor în străinătate. Dobânda este însă foarte mare şi pot trece mulţi ani înainte ca banii să fie restituiţi, numărul copiilor cedaţi crescând şi familii întregi fiind sclave ale acestor datorii", a continuat inspectorul Carswell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici