Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile a costat între zece şi 20 de milioane de dolari

Preşedintele chilian, Sebastian Pinera, a apreciat că operaţiunea de salvare a celor 33 de mineri, scoşi la suprafaţă miercuri după ce au fost blocaţi mai mult de două luni într-o mină din nordul ţării, a costat între zece şi 20 de milioane de dolari (7-14 milioane de euro).

91 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile a costat între zece şi 20 de milioane de dolari

Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile a costat între zece şi 20 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Operaţiunea de salvare a costat între zece şi 20 de milioane de dolari", a declarat el pentru postul public de televiziune chilian TVN.

"Statul a acoperit două treimi" din cheltuieli, iar restul a fost finanţat prin donaţii private, a adăugat el.

"Fiecare peso (moneda chiliană) a meritat efortul, fiecare peso a fost cheltuit corect", pentru a-i salva pe cei 33 de mineri, blocaţi la peste 600 de metri adâncime, după o surpare produsă în mină la 5 august, a subliniat el.

Autorităţile au făcut apel în principal la trei companii pentru a săpa puţul de evacuare cu ajutorul a trei excavatoare, iar şantierul naval al Marinei a construit trei nacele pe măsură, pentru a scoate minerii la suprafaţă.

Pinera a mai afirmat că un miliard de persoane au privit operaţiunea de salvare difuzată pe zeci de posturi de televiziune din toată lumea.

"Cred că niciodată ochii lumii nu au fost atât de fixaţi pe Chile", a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici