Operaţiunea de salvare din peştera din Thailanda: Echipa medicală din Australia a avut imunitate diplomatică, restul salvatorilor străini nu

Thailanda a oferit imunitate diplomatică echipei medicale din Australia care a ajutat în timpul operaţiunii de salvare a copiilor blocaţi în peştera Tham Luang, „în cazul în care lucrurile mergeau prost”, a declarat luni Don Pramudwinai, ministrul de Externe thailandez, relatează BBC.

4333 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de salvare din peştera din Thailanda: Echipa medicală din Australia a avut imunitate diplomatică, restul salvatorilor străini nu

Thailanda a oferit imunitate diplomatică echipei medicale din Australia

Aproximativ 1.000 de persoane au fost implicate în operaţiunea de salvare, printre care scafandri, personal militar şi voluntari civili.

Zeci de scafandri şi salvatori străini au participat la operaţiunea de salvare care a durat 17 zile. Ajutorul extern a fost un factor cheie în succesul operaţiunii.

Cu toate acestea, medicii din Australia au fost singurii care au primit imunitate diplomatică. Autorităţile din Australia au trimis trei persoane, medicul Richard Harris şi două asistente.

„Doctorul Richard Harris a făcut tot ce a putut în timpul misiunii de care era responsabil, dar în cazul în care lucrurile mergeau prost, acesta avea nevoie de protecţie”, a declarat ministrul.

„Am oferit imunitate doar doctorului Harris şi celor doi asistenţi. Doar echipei medicale australiene”, a adăugat acesta.

„Ştiam cu toţii că sunt misiunea aceasta implica riscuri, aşadar a existat o înţelegere între Guvernul thailandez şi cel australian”, a menţionat Don Pramudwinai.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Cei 12 membri ai echipei de fotbal şi antrenorul lor vor fi externaţi joi din spitalul din regiunea Chiang Rai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici