Opozantul rus Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare

Un proeminent critic al Kremlinului, Vladimir Kara-Murza, a fost condamnat de un tribunal din Moscova la 25 de ani de închisoare pentru trădare şi alte acuzaţii legate de criticile sale la adresa războiului din Ucraina.

525 afișări
Imaginea articolului Opozantul rus Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare

Fostul jurnalist şi politician ruso-britanic este cel mai recent dintre opozanţii lui Putin care au fost arestaţi sau forţaţi să părăsească Rusia, potrivit BBC.

El a negat acuzaţiile şi a criticat vehement procesul său.

Săptămâna trecută, el a spus în faţa unui tribunal din Moscova: "Subscriu la fiecare cuvânt pe care l-am spus. Nu numai că nu mă căiesc, ci sunt mândru”.

Pe lângă faptul că a criticat aşa-numita "operaţiune militară specială" din Ucraina, Kara-Murza a vorbit deschis şi împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a represiunii guvernului său împotriva disidenţei.

În vârstă de 41 de ani, a jucat un rol-cheie în convingerea guvernelor occidentale de a sancţiona oficialii ruşi pentru abuzurile privind drepturile omului şi corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici