Opoziţia din Rusia, condusă de aliaţii lui Navalnîi, vrea să se reorganizeze: este momentul potrivit

Opoziţia din Rusia, condusă de aliaţii lui Alexei Navalnîi, vrea să se reorganizeze după ce a fost distrusă de forţele de securitate. Guvernul a fost slăbit de războiul din Ucraina, este momentul potrivit, susţin criticii administraţiei Putin.

25753 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Rusia, condusă de aliaţii lui Navalnîi, vrea să se reorganizeze: este momentul potrivit

Aliaţii lui Alexei Navalnîi, criticul Kremlinului, au anunţat că vor reînfiinţa o reţea de grupuri pe teritoriul Rusiei.

Este momentul potrivit, deoarece guvernul a fost slăbit de războiul din Ucraina, au spus ei.

„Majoritatea care doarme s-a trezit, Putin însuşi l-a trezit. Este timpul să ne refacem reţeaua pentru a lupta împotriva mobilizării şi a războiului", a declarat Ivan Zhdanov, fost director al Fundaţiei pentru combaterea corupţiei a lui Navalnîi, potrivit Sky News.

Navalnîi a fost încarcerat în ianuarie 2021 în baza unor acuzaţii considerate pe scară largă ca fiind motivate politic. Mulţi dintre asociaţii săi apropiaţi au părăsit Rusia.

Infrastructura politică a grupului a fost distrusă în 2021, după ce a fost etichetată drept extremistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici