Opoziţia siriană: O intervenţie militară occidentală în Siria e o problemă de zile. Au loc întâlniri în care se discută ţintele

O intervenţie militară occidentală împotriva poziţiilor regimului Bashar al-Assad este "o problemă de zile", a declarat marţi un membru al opoziţiei siriene pentru AFP.

772 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană: O intervenţie militară occidentală în Siria e o problemă de zile. Au loc întâlniri în care se discută ţintele

Opoziţia siriană: O intervenţie militară occidentală în Siria e o problemă de zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există un moment precis, deoarece este vorba despre o problemă militară, dar se vorbeşte despre o intervenţie internaţională iminentă împotriva regimului. Este o problemă de zile, nu de săptămâni", a declarat Ahmad Ramadan, membru al Comitetului politic din cadrul Coaliţiei opoziţiei cu sediul în Turcia.

"Au loc întâlniri între Coaliţie, Armata Siriană Liberă (ASL, rebeliunea) şi ţări aliate, în cursul cărora se discută ţintele eventuale", între care aeroporturi, baze militare şi depozite de armament, a adăugat el.

"Între ele figurează aeroporturi utilizate de avioane echipate cu rachete şi explozivi, sedii de comandament în care se află ofiţeri ai regimului, (membri ai) Gardienilor (iranieni ai) Revoluţiei şi (mişcării şiite libaneze) Hezbollah", a continuat Ramadan.

Între eventualele ţinte se mai află "baze de pe care sunt trase rachete, inclusiv rachete (balistice de tip) Scud, şi anume Brigada 155 de lângă Damasc, dar şi depozite de armament utilizate de regim pentru aprovizionarea trupelor", a mai spus reprezentantul opoziţiei siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici