Opt militari chinezi din cadrul ONU, îngropaţi sub dărmâmături în Haiti

Opt militari chinezi din cadrul Căştilor Albastre au fost îngropaţi sub dărâmături, iar alţi zece au fost declaraţi dispăruţi în Haiti, în urma cutremurului de marţi, a anunţat miercuri presa oficială din această ţară.

24 afișări
Imaginea articolului Opt militari chinezi din cadrul ONU, îngropaţi sub dărmâmături în Haiti

Militari chinezi din cadrul ONU (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pe site-ul său de Internet, China Daily îl citează ca sursă pe vicepreşedintele instituţiei chineze care se ocupă de ajutoare în caz de catastrofe şi cutremure, Liu Xiangyang.

Cotidianul nu oferă alte detalii.

China are 125 de militari în această insulă, în cadrul unei misiuni de pace a Naţiunilor Unite.

Un cutremur puternic de 7 grade s-a produs marţi cu puţin timp înainte de ora locală 17.00 (24.00 ora României), în apropiere de capitala Port-au-Prince. Acesta a fost urmat de două replici puternice, de 5,9 grade şi, respectiv, 5,5 grade, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici