Opt morţi şi 23 de răniţi într-un atac turcesc în provincia irakiană Dohuk. Toţi cei ucişi erau turişti

  • Opt civili au murit şi alte 23 de persoane au fost rănite într-un atac asupra provinciei irakiene Dohuk din nordul ţării, a anunţat miercuri presa de stat irakiană.
  • Atacul este atribuit Turciei.
2642 afișări
Imaginea articolului Opt morţi şi 23 de răniţi într-un atac turcesc în provincia irakiană Dohuk. Toţi cei ucişi erau turişti

Bombardamentul a lovit o staţiune din Zakho, un oraş aflat la graniţa dintre regiunea Kurdistanului irakian şi Turcia, a precizat televiziunea de stat, citată de Reuters.

Toţi cei ucişi erau turişti, a precizat agenţia de presă de stat.

Turcia efectuează în mod regulat atacuri aeriene în nordul Irakului şi a trimis comandouri pentru a-şi sprijini ofensivele în cadrul unei campanii de lungă durată în Irak şi Siria împotriva militanţilor din PKK kurd şi a miliţiei kurde siriene YPG.

Ankara le consideră pe amândouă drept grupuri teroriste.

PKK a luat armele împotriva statului turc în 1984.

Peste 40.000 de persoane au fost ucise în acest conflict, care în trecut s-a concentrat în principal în sud-estul Turciei, unde PKK a încercat să creeze o patrie etnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici