Oraşul Chişinău riscă să rămână fără apă potabilă din cauza secetei

Oraşul Chişinău ar putea rămâne fără apă potabilă în contextul scăderii nivelului râului Nistru din cauza secetei, relatează PRO TV Chişinău.

248 afișări
Imaginea articolului Oraşul Chişinău riscă să rămână fără apă potabilă din cauza secetei

Oraşul Chişinău riscă să rămână fără apă potabilă din cauza secetei (Imagine: Sorin Florea/Mediafax Foto)

Din cauza secetei din ultimele două luni, nivelul râului Nistru a scăzut cu 45 la sută, punând în pericol funcţionarea staţiei de pompare de la Vadul lui Vodă. Autorităţile sunt în alertă, în contextul în care nici în lacul de acumulare de la Dubăsari nu există rezerve, menţionează PRO TV Chişinău.

În cazul în care va fi oprită staţia de pompare de la Vadul lui Vodă, capitala Republicii Moldova va fi alimentată cu cisterne, iar fiecare cetăţean va primi aproximativ zece litri de apă pe zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici