Organizaţia Stat Islamic a executat patru persoane în oraşul libian Sirt

Gruparea Stat Islamic a executat patru oameni în oraşul libian Sirt, dintre care cel puţin un membru al unui grup rival, potrivit locuitorilor şi unei înregistrări video publicate luni pe reţelele de socializare, informează agenţia Reuters în pagina online.

229 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Stat Islamic a executat patru persoane în oraşul libian Sirt

Organizaţia Stat Islamic a executat patru persoane în oraşul libian Sirt (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

În înregistrare se poate vedea cum membri înarmaţi ai grupării militante împuşcă un om îmbrăcat în salopetă portocalie şi legat de o cruce improvizată.

Corpul i-a fost lăsat pe loc, cu rol de avertisment. Bărbatul a fost identificat ca fiind un presupus spion al grupului armat Zorii Libiei (Fajr Libya), care susţine un Guvern nerecunoscut din Tripoli şi care a lansat raiduri aeriene împotriva insurgenţilor grupului Stat Islamic în Sirt.

Locuitori din Sirt au declarat, sub protecţia anonimatului, că gruparea Stat Islamic a executat în total patru persoane, toate îmbrăcate în salopete portocalii.

Aceste execuţii au avut loc după ce luptătorii grupării SI au reprimat o revoltă condusă de un grup musulman salafist şi de locuitorii din Sirt la începutul acestei luni, încercând să anihileze controlul acesteia asupra oraşului.

Gruparea Stat Islamic încearcă să preia din nou oraşul Derna, de unde un alt grup rival a evacuat-o cu ajutorul localnicilor, în luna iunie.

Libia este condusă de două parlamente şi de două guverne rivale - un regim apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a ocupat capitala Tripoli, şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici