Organizaţia Stat Islamic a făcut publică o înregistrare audio făcută de liderul Al-Baghdadi

Reprezentanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic au făcut publică miercuri seară o înregistrare audio despre care susţin că este un mesaj de la liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, pentru militanţii islamişti, relatează The Guardian şi CNN.

2153 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Stat Islamic a făcut publică o înregistrare audio făcută de liderul Al-Baghdadi

Organizaţia Stat Islamic a făcut publică o înregistrare audio făcută de liderul Al-Baghdadi

Mesajul durează 54 de minute şi a fost făcut public de instituţia media al-Furqan Foundation, principala sursă de informare folosită de organizaţia teroristă.

Înregistrarea nu este datată, dar pare a fi recentă, având în vedere că se referă la evenimente curente, precum problema dintre Statele Unite şi Turcia în ceea ce priveşte reţinerea pastorului american.

„America se află în cea mai proastă perioadă din întreaga sa existenţă”, se menţionează în înregistrare.

Prin intermediul înregistrării, Baghdadi le transmite militanţilor săi să fie perseverenţi şi să continue să lupte împotriva inamicilor de pretutindeni. De asemenea, acesta a transmis felicitări cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Ada.

Vocea din audio admite faptul că organizaţia Stat Islamic suferă pierderi majore, dar transmite că acesta este un test din partea lui Allah şi că toţi militanţii trebuie să rămână uniţi.

Acesta a spus că oamenii lui sunt testaţi prin „frică şi foamete”, dar cei care perseverează răbdător vor primi doar lucruri bune.

Prin intermediul mesajului, liderul îşi îndeamnă militanţii să continue lupta chiar şi după pierderea califatului Mosul din Irak, precum şi a mai multor teritorii din Siria.

„Pentru luptătorii mei, dimensiunea victoriei sau a înfrângerilor nu depinde de un oraş care a fost furat, dau de cine are mai multe teritorii, rachete intercontinentale sau bombe inteligente”, a declarat liderul.

Autenticitatea mesajului nu a putut fi confirmată şi nu există informaţii despre locul în care a fost înregistrată.

Ultima înregistrare despre care se crede că provine de la liderul islamist a fost făcută publică în data de 27 septembrie 2017. Prin intermediul acesteia, Baghdadi le-a transmis militanţilor să îşi ardă inamicii şi să atace centrele mass-media ale celor care nu au credinţă.

Autorităţile consideră că liderul Abu Bakr al-Baghdadi este încă în viaţă şi se ascunde în zona frontierei dintre Siria şi Irak, deşi în mai multe rânduri au apărut informaţii conform cărora a fost ucis sau rănit.

Liderul islamist este căutat la nivel internaţional. Autorităţile din Statele Unite au oferit o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru capturarea acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici