Organizaţii ecologiste critică angajamentele viitoarei Comisii Europene în probleme de mediu

Organizaţii ecologiste şi-au exprimat miercuri îndoielile în legătură cu angajamentele în probleme de mediu ale viitoarei Comisii Europene (CE), criticând fuzionarea unor portofolii sensibile şi un posibil conflict de interese în cazul responsabilului cu Acţiunea Climatică şi Energia,.

265 afișări
Imaginea articolului Organizaţii ecologiste critică angajamentele viitoarei Comisii Europene în probleme de mediu

Organizaţii ecologiste critică angajamentele viitoarei Comisii Europene în probleme de mediu

WWF-Europe, Greenpeace şi asociaţia Prietenii Pământului şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu decizia lui Jean-Claude Juncker privind fuzionarea portofoliilor pentru Energie şi Schimbări Climatice şi încredinţarea acestor competenţe fostului ministru spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete.

Canete, care a declarat în Parlamentul European că deţine participaţii la două companii petroliere, "va trebui să-şi soluţioneze conflictele de interese şi să-şi amelioreze bilanţul în problemele de mediu în calitate de ministru pentru a demonstra că este la înălţime", a declarat Mahi Sideridou de la Greenpeace-UE.

Potrivit celor trei organizaţii, "mingea se află pe terenul Parlamentului European", care poate lua decizia de a-i respinge pe comisarii desemnaţi, în urma unor audieri.

Grupul Verzilor europeni s-a alăturat acestor critici, exprimându-şi la rândul său îngrijorarea că înfiinţarea unui portofoliu comun Energie şi Schimbări Climatice "va submina angajamentul Uniunii Europene privind urgenţa climatică".

"Acest lucru este valabil şi în cazul fuzionării portofoliilor pentru Pescuit şi Mediu", pentru care va fi responsabil maltezul Karmenu Vella, a subliniat grupul într-un comunicat.

"Este regretabil că, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, Mediul nu are un comisar propriu", a denunţat, de asemenea, Tony Long, directorul WWF-Europe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici