Pandemia de coronavirus. Ziua comemorării are loc în Irlanda. Mii de oameni au murit de COVID

Peste 6.600 de irlandezi au murit din cauza COVID-19 în Irlanda, iar duminică, în onoarea irlandezilor afectaţi de virusul ucigaş, are loc o ceremonie la Dublin, Irlanda.

336 afișări
Imaginea articolului Pandemia de coronavirus. Ziua comemorării are loc în Irlanda. Mii de oameni au murit de COVID

Pandemia de coronavirus. Ziua comemorării are loc în Irlanda. Mii de oameni au murit de COVID

Mai mult de 6.600 de persoane din Irlanda au murit din cauza COVID-19 de la debutul pandemiei.

Lucrătorii din prima linie şi cei care au pierdut persoane dragi participă duminică la ceremonia care va avea loc după-amiază, în Grădina Amintirilor din Dublin, potrivit BBC.

Preşedintele Michael D Higgins a început ziua prin a trage de cinci ori clopotul păcii din Áras an Uachtaráin.

Clopotele au fost în onoarea lucrătorilor din prima linie, a celor care au murit în timpul pandemiei, a celor care şi-au pierdut persoane dragi, a celor care au făcut sacrificii şi a celor care încă mai au COVID-19.

„Astăzi îi avem în prim-plan pe cei peste o jumătate de milion de oameni din această ţară care au pierdut persoane dragi în timpul pandemiei şi pe toţi cei care, de asemenea, trăiesc în străinătate şi care au îndurat separarea dureroasă de cei dragi de acasă, în Irlanda, în momente de mare suferinţă şi durere”, a spus preşedintele Michael D Higgins.

În cadrul ceremoniei din această după-amiază va fi prezentat un poem special, precum şi reflecţii ale unui capelan al spitalului. Va fi şi o ceremonie de depunere de coroane în bazinul cruciform.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici