Paolo Alli, preşedintele AP a NATO: România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO

Preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Paolo Alli, a declarat, vineri, că România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO, el subliniind astfel importanţa implicării României în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei euroatlantice.

702 afișări
Imaginea articolului Paolo Alli, preşedintele AP a NATO: România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO

Paolo Alli, preşedintele AP a NATO: România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO

„Cred că România, în ziua de astăzi, este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai NATO şi ai siguranţei euroatlantice. De aceea, nu numai că aţi stabilit să investiţi 2% din PIB pentru Apărare, dar contribuiţi şi la misiunile militare din Afganistan cu trupe şi la misiunea KFOR din Kosovo”, a spus Alli, într-o conferinţă de presă susţinută în deschiderea celei de-a 63-a sesiuni a AP NATO, desfăşurată la Bucureşti.

„De asemenea, aţi pus la punct sistemele de apărare balistice împotriva rachetelor. România este implicată activ în siguranţa comună şi ştim că NATO apără graniţele noastre estice şi asta înseamnă nu numai apărarea României şi a statelor baltice, dar şi apărarea întregii alianţe”, a adăugat Alli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici