Papa condamnă împiedicarea salvării migranţilor pe mare de către autorităţile ţărilor membre UE

Papa Francisc susţine că migranţii care riscă să se înece pe mare „trebuie salvaţi”, deoarece acest lucru este „o datorie a umanităţii” şi că cei care împiedică salvarea comit „un gest de ură”.

524 afișări
Imaginea articolului Papa condamnă împiedicarea salvării migranţilor pe mare de către autorităţile ţărilor membre UE

Sursa foto: MediafaxFoto

Papa Francisc a ţinut o prelegere în faţa unui monument dedicat celor pierduţi pe mare, la sfârşitul slujbei de rugăciune de vineri. Cardinalul Jean Marc Aveline i-a criticat pe politicienii care blochează ONG-urile şi navele care vor să salveze migranţii.

„Nu ne putem resemna să vedem fiinţe umane tratate ca monede de schimb, întemniţate şi torturate în moduri atroce. Nu mai putem urmări drama naufragiilor, provocată de traficul crud şi de fanatismul indiferenţei. Oamenii care riscă să se înece atunci când sunt abandonaţi pe valuri trebuie să fie salvaţi. Este o datorie a umanităţii; este o datorie a civilizaţiei”, a declarat Francisc în timpul prelegerii. 

Potrivit UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi, aproximativ 178.500 de migranţi au venit în Europa în acest an prin Marea Mediterană, în timp ce aproximativ 2.500 au murit sau au dispărut pe mare.

Eforturile italiene şi greceşti de salvare pe mare au fost zădărnicite de indiferenţa autorităţilor, care au blocat navele de salvare în porturi din motive nejustificabile, potrivit ONG-urilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici