Papa Francisc a cerut "iertare" pentru abuzurile preoţilor pedofili

Papa Francisc a cerut "iertare", vineri, în numele Bisericii Catolice, pentru "traumele" provocate de preoţii pedofili, anunţă Vaticanul.

250 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a cerut "iertare" pentru abuzurile preoţilor pedofili

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Mă simt obligat să asum tot răul provocat de unii preoţi, un număr mic în comparaţie cu numărul total al preoţilor, şi să cer personal iertare pentru traumele pe care le-au provocat prin abuzarea sexuală a copiilor", a declarat Papa Francisc la Biroul Catolic Internaţional al Copiilor (BICE), la Vatican.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a prezentat deja scuze pentru aceste abuzuri, dar gestul este o premieră pentru Papa Francisc.

"Biserica este conştientă de acest rău. Nu vrem să dăm înapoi din faţa acestei probleme şi a sancţiunilor care trebuie avute în vedere. Eu cred că sancţiunile trebuie să fie foarte severe! Nu este de glumit cu copiii!", a insistat Suveranul Pontif.

Vaticanul a fost criticat în ianuarie de Comitetul ONU pentru Drepturile Copiilor pentru că ar continua să protejeze preoţii vinovaţi de acte de pedofilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici