Papa Francisc a părăsit spitalul şi va prezida slujba din Duminica Floriilor: Sunt încă în viaţă

Papa Francisc a părăsit sâmbătă spitalul şi s-a întors la Vatican, după ce a fost tratat pentru bronşită. El a părut plin de vervă şi le-a spus jurnaliştilor şi credincioşilor prezenţi: „Sunt încă în viaţă, să ştiţi”. El a confirmat că va prezida slujba din Duminica Floriilor.

476 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a părăsit spitalul şi va prezida slujba din Duminica Floriilor: Sunt încă în viaţă

Papa Francisc a părăsit spitalul şi va prezida slujba din Duminica Floriilor: Sunt încă în viaţă

Papa, în vârstă de 86 de ani, a fost dus miercuri la spitalul Gemelli din Roma după ce s-a plâns de dificultăţi de respiraţie, dar a răspuns rapid la o perfuzie de antibiotice, a declarat echipa sa medicală.

Căutând să arate că s-a recuperat complet, Papa Francisc a coborât din maşină înainte de a pleca, folosind un baston pentru a se sprijini, potrivit Reuters.

El i-a salutat pe cei care îi urau de bine şi a vorbit pe scurt cu reporterii care îl aşteptau, confirmând că va prezida slujba din Duminica Floriilor din Piaţa Sfântul Petru şi că va ţine obişnuitul său discurs săptămânal către credincioşi.

Slujba de duminică dă startul unei săptămâni de evenimente pascale, iar Vaticanul a declarat ulterior că Suveranul Pontif va lua parte la aceste sărbători, susţinut de cardinali.

Înainte de a se urca din nou în maşină, Papa Francisc a îmbrăţişat o mamă plângând, a cărei fiică mică murise peste noapte în spital, şi apoi s-a rugat cu ambii părinţi.

De asemenea, el a semnat ghipsul unui băiat cu braţul rupt şi a făcut cu mâna de la fereastra maşinii sale în timp maşina a plecat.

Întrebat de reporteri dacă i-a fost frică în timpul spitalizării, Papa a spus: „Nu, frică nu”.

Într-un spital există mult eroism, multă tandreţe pentru pacienţi. Ştiţi cum sunt bolnavii, suntem capricioşi. Capriciul vine odată cu boala. Trebuie să ai răbdare”, a spus el, lăudând munca întregului personal de la Gemelli.

Am fost la secţia de copii şi am văzut cu câtă tandreţe au avut grijă de copii”, a spus el.

Acum trebuie să dorm patru zile”, a glumit el după ce a răspuns la diferitele întrebări.

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, a suferit mai multe afecţiuni în ultimii ani.

Ultima dată a fost spitalizat în 2021 pentru o intervenţie chirurgicală la colon, dar cu acea ocazie a fost ascuns de ochii lumii în timp ce părăsea Gemelli.

El se va confrunta cu o săptămână de încercare, în condiţiile în care Biserica Romano-Catolică se pregăteşte pentru cea mai importantă dată din calendarul său - duminica Paştelui, pe 9 aprilie - cu o serie de ceremonii, slujbe şi procesiuni.

Decanul colegiului cardinalilor, Giovanni Battista Re, a declarat deja că un cardinal îl va ajuta pe papă în timpul sărbătorilor din timpul săptămânii şi se va ocupa de îndatoririle de la altar.

Un aranjament similar a fost pus în aplicare anul trecut, când Papa a stat deoparte în timpul unor evenimente de Paşte din cauza unor dureri persistente la genunchi, lăsând cardinalilor seniori să conducă slujbele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici